Expoziție “Essences” – Mihai Voinescu | Cetinode

“Mă bucur de fiecare dată când am ocazia să încep un tablou, în care pot să adaug, să elimin, să experimentez, să șterg și să încep o idee care la acel moment mă emoționează. Însă, mă bucur în egală măsură când pot împărtăși cu privitorii intenționați sau intâmplători ideile mele desenate.” – Mihai Voinescu

“Essences“ este o lume a formelor și semnelor plastic dispuse în pânze pătrate și dreptunghiulare, fiecare cu o rezonanță în personalitatea si în gândirea artistului Cetinode. Întâlnim o panoplie de simboluri inventate și influențe provenite din suprarealism, impresionism și pop art.Majoritatea lucrărilor au ca punct de pornire concretul însă călătoria ideatică dobândește valențe abstracte, un pic de absurd, un pic de erotism, și ceva mai multă ironie. Lucrările de față sunt indicii ale unei căutări intense, intr-un vârtej al realității distorsionate al unui intelect talentat și curajos.

“Esențele” sunt experiențe vizuale ce-ți gâdilă intelectul și iți răsfață ochiul. Cetinode, prin lucrările sale, emană energie, atât prin gestica mânuirii pensulei cât și prin sinteza elementului vizual, redat, in general, succint dar cu atenție.El incearcă să te pună pe gânduri, poate să te indigneze oarecum, să-ți provoace o stimulare a imaginației, dincolo de concret.

“Esențele” sunt un joc al percepțiilor în care privitorul are toate cheile cetății.

Expozitie Essences | Galerie lucrari

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Select your currency
RON Leu românesc
EUR Euro