Expozitie Colors & Twisters

Nu prea contează ce explorezi atâta timp cât
nu te oprești din asta! Ocazii sunt destule,
doar timpul e timid…. Și, când te oprești puțin
să privești, îți vin idei de unde nu te aștepți.
Văzusem odată undeva: …”nimeni nu te poate
învăța să privești.” – Mihai Voinescu – Cetinode

Colors & Twisters ( Culori Involburate )

O izbugnire de culoare și formă dată de interpretarea expresivă a universului imediat al pictorului.
Cetinode incearcă o deformare a realității spre ideea simultaneității culorii și a mișcării. Formele expuse au o nervozitate tinerească și o aluzie constantă către viață.
Tema de față alege, disecă și analizează organicul vegetal, expresia lumii mute a florilor și a plantelor. Dar, în muțenia lor, acestea capătă un glas “vizual“ și dinamic, o emoție furibundă a momentului.
Privirea îți este captivă și umblă prin tablouri, căutând ceva. Ce ai putea găsi, rezidă în emoția culorii, verdele crud al naturii și posibilitatea existenței individului. Existența acestuia din urmă poate fi tristă sau veselă, melancolică sau pragmatică dar întotdeauna aluzivă.
Florile sunt liantul, restul subiectului ține de infantilitate, mister, chipuriînfățișări sau, pe alocuri, trimiteri erotice.
Cetinode mizează pe spontaneitate, pe puritatea culorilor și asocieri armonioase și instinctive, fapt ce îl desprinde de lucrările anterioare.
Colors&Twisters reprezintă o minicolecție ce colorează mișcările ochilor, le ghidează spre unghiuri neașteptate și pline de viață.

Expozitie ” Colors & Twisters “ | Galerie lucrari

Select your currency
RON Leu românesc
EUR Euro