Pictori

Mircea Ciobanu

Mircea Ciobanu | Alexis Art Gallery | Tablouri ulei pe panza, acuarele, acrylic, cromolitografii | Galerie de arta Bucuresti sector 6
Mircea Ciobanu, (n.15 aprilie 1950 la București, d. 9 ianuarie 1991 la Geneva)

Mircea Ciobanu s-a nascut la Bucuresti pe 15 aprilie 1950 si a decedat la Geneva pe 9 ianuarie 1991. A fost pictor, sculptor și scriitor.

Absolvent in 1973 al Institului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucuresti, la clasa Maestrului Corneliu Baba, pictorul s-a remarcat prin lucrarile sale expresioniste si prin mesajul lor visionar si spiritual.

Artistul a emigrat la inceputul anului 1981 in Elvetia, unde a devenit foarte repede cunoscut si apreciat.
A avut expozitii personale in majoritatea tarilor Europei occidentale, la Paris, Bruxelles, Basel sau Geneva, dar si la New-York si Sao-Paolo.

Numerosi specialisti din lumea artei din Occident, in anii ’80, l-au considerat in mod unanim pe Mircea CIOBANU ca fiind „singurul mare expresionist latin de la sfarsitul secolului 20”. Aceasta afirmatie apartine in mod deosebit Katiei Granoff, care in anii ’24-’25, l-a lansat la Paris pe Marc Chagall si care, in 1984, l-a prezentat publicului parizian pe Mircea CIOBANU, expunandu-l simultan in celebrele sale galerii de la Place Beauvau si pe Quai Conti.
Cand artistul a expus la Muzeul de Arte din Sao-Paolo, profesorul Pietro-Maria Bardi, directorul muzeului, i-a invitat pe vizitatori sa admire lucrarile „Romanului CIOBANU, descins direct din Renastere”.

sursa RightWord